Divella produceert pasta, sauzen en bakproducten om de smaak en de gezonde principes van de mediterrane keuken over de hele wereld te verspreiden.” Een efficiënte en dynamische organisatie heeft Divella in staat gesteld om een leider te worden in de voedingsindustrie op internationaal niveau.
Da quattro generazioni l’azienda investe nell’innovazione e nello sviluppo di prodotti in grado di incontrare i gusti dei consumatori e dei mercati più esigenti.
Een lange familietraditie
De eerste molen dateert uit het verre 1890 in Rutigliano, in de provincie Bari, waar nog steeds de belangrijkste productiefaciliteiten zijn gevestigd, samen met de molen van Noicattaro. Tussen 1910 en 1920 begon ook de productie van pasta in een eerste ambachtelijke pastafabriek, aangezien pasta en basisproducten thuis werden gemaakt; als gevolg hiervan bouwden Francesco Divella en de tweede generatie, die begon met het erven van het bedrijfsbeheer, in de jaren ’20 een harde tarwemolen in de gemeente Noicattaro, nog steeds op enkele kilometers van Bari. Daarna volgden de donkere jaren van de oorlog en de daaropvolgende rantsoenering van de consumptie van meel en pasta. Ondanks de moeilijke periode begon de pastafabriek in Rutigliano de eerste productiestijgingen te registreren.
Dag na dag hebben de inzet en dagelijkse toewijding van veel mensen hun vruchten afgeworpen, waardoor het bedrijf, nu in zijn vierde generatie, is uitgegroeid tot een solide realiteit die dagelijks de uitdagingen van zowel de Italiaanse als de buitenlandse markt aangaat. Een altijd exponentiële en constante groei, het resultaat van hard werk en opoffering, en ook te danken aan het werk van meer dan 320 directe medewerkers.
De morderne Divella
In januari 1989 werd de nieuwe fabriek geopend aan de weg die Rutigliano met Adelfia verbindt. In de daaropvolgende jaren is dezelfde faciliteit meerdere keren uitgebreid met een reeks toevoegingen van nieuwe productielijnen, tot aan de huidige dag en dus tot de vierde generatie.